POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Savijaca sa jabukama i piskotama


1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta
 100 g piškota
 1 kg jabuka
 sok od jednog limuna
 1 kasicica naribane limunove korice
 4-5 kasika Džema od kajsije
2 kasikice Cimeta mljevenog
Pola količine očišćenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narežite na tanje ploške. I naribane jabuke i one narezane na ploške nakapajte limunovim sokom, začinite cimetom i naribanom limunovom koricom. Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piškota, nadjeva od jabuka i razmućenog džema od kajsija Lisnato tijesto zarolajte, izbodite viljuskom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta.Kad je gotovo peceno pospite secerom u prahu.Sluziti uz kuglu sladoleda da zadovoljstvo bude potpuno.Podelite recept na fb sa svojim prijateljima.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept