POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sirotinske snicle-pohovani sojini odresci

150 gr sojinih odrezaka
začini po ukusu Vegeta,so,biber,bosljlak,lovorov list,muskantni orascic itd...
2 l vode
po potrebi ulja
Za pohovanje
mešano kukuruzno i pšenično brašno
4-5 celih jaja
po potrebi prezli

Sojine odreske obariti u vodi sa začinima: Oko 30 minuta je potrebno da se skuvaju i nabubre lepo. Ja ih uveče skuvam i ostavim u toj tečnosti, da preko noći još malo povuku arome začina.Ovo nije obavezno.. Ujutro ih ocediti i od jednog odreska napraviti dva, preseći na pola, jer su ukusniji kad su tanji. Uvaljti ih u mešavini brašna, pa u jaja izmućena i na kraju u prezle. Tako pripremljene,pržiti u vrelom ulju. Kad dobiju lepu boju,vaditi ih na papirne salvete, da se ocede od viška ulja.Sluziti iz mlade krompirice i sezonsku salatu.U mom slucaju i mladi feta sir.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept