I kora
400 gr, šlaga na meru, 4 dcl kisele vode,400 gr. mlevenog keksa
umutiti šlag sa vodom i dodati keks.
Tu mozete dodati i malo mlevenih ili seckanih oraha, lešnika , suvog groždja i sl.
II kora
400 gr. šlaga na meru,4 dcl. kisele vode i 300 gr. eurokrema
Umutiti šlag sa vodom i lagano umešati eurokrem
II kora
400 gr. šlaga i 4 dcl. kisele vode.
Slagati kore jednu na drugu i staviti u zamrzivač. Izvaditi 1-2 sata pre služenja i seći.
Možete uzeti i kalup za tortu ili šerpu pa ih obložiti sa folijom i u to slagati koru na koru.
Kada se stegne sve izvaditi ,skinuti foliju i staviti na tanjir.
redosled slaganja nije bitan ja svaki put drugacije poslozim u kalup ili na tacnu,lStaviti da se stegne preko noci.Slika je losija pa se ne vidi dobro prelaz izmedju druge i prve kore,