Slatki kupus
Potrebno nam je glavica kupusa tezine oko 2 kg, dve glavice crnog luka, dve sargarepe,malo ulja, soli,vegete, mlevenog bibera, lovora,i crvene paprike .
Potrebno nam je glavica kupusa tezine oko 2 kg, dve glavice crnog luka, dve sargarepe,malo ulja, soli,vegete, mlevenog bibera, lovora,i crvene paprike .
U lonac zagrejemo ulje, dodamo sargarepu isecenu na kolutove, Posolimo kako bi se sargarepa lakse i brze dinstala. Poklopimo, povremeno promesamo i posle par minuta dodamo sitno isecen luk. Nastavimo sa dinstanjem . Kada sargarepa omeksa, a luk postane staklast dodamo isecen kupus , sve navedene zacine i ostavimo da kupus polako pusti svoju tecnost. Uz povremeno mesanje moramo voditi racuna o kolicini vode , kako ne bi zagorelo. Obavezno dodavati vodu u zavisnosti od gustine koju zelimo da kupus ima.