Volim ajvar i nikad nisam razumela razliku izmedju ajvara i pindjura dok nisam probala pindjur.Da li zbog toga sto ga baka kuva na Smederevcu ili sto ima iskustva ,sta god da je savrsen je
.2 kg crvene paprike
3 kg svezeg paradajza
2 kom sargarepe
1 stapic celera
2 cesnja belog luka
2 kasike secera
250 ml ulja
po ukusu soli, bibera i crvene paprike
Sirce mozete staviti i ne morate
Papriku ispeci na plotni ili kako ste vec u mogucnosti i staviti da se podpari , kako bi bila laksa za guljenje.
Pod folijom papriku ostaviti oko 20-30 minuta zatimje oguliti i ocistiti od semenki.
Paradajz preliti kipucom vodom, sacekat par minuta i tada odstraniti kozu i koren sa paradajza.Pripremljenu papriku i paradajz samleti na masinu
U samlevenu smesu dodati sargarepu krupnije isecenu{koju pred kraj kuvanja izvaditi], celer, sol, secer i ulje.
Pindjur kuhati oko 1 sat odnosno do zeljene gustine.
Oko 10 minuta pred kraj kuhanja u pindjur dodati sirce, propasirani beli luk, ljutu tucanu papriku po ukusu.
Zagrijane flasice puniti vrucim pindjurom i stavljati u pleh.
Rernu zagrijat na 70'C, staviti flasice sa pindjurom i ostaviti ih 20 minuta da se zagrijavaju te da bi se stvorio zastitni sloj na povrsini.Posle 20 minuta rernu iskljuciti a pindjur ostaviti da se hladi do sutra
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDERecepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE