300 g mlevenog keksa plazma
150 g sitno iseckanog kikirikija
150 g šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
Fil:
500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
300 g sitnog sira
1 čaša kisele pavlake
2 kesice želatina
Mleveni keks staviti u dublju posudu
. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki (ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira kora.
Kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati uljem a ivice obložiti sa providnom folijom.
Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati rukom).
Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku.
Dodati šećer u prahu i sjediniti.
Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umućeni fil.
Mikserom sve sjediniti.
Dodati šećer u prahu i sjediniti.
Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umućeni fil.
Mikserom sve sjediniti.
Ostaviti preko noći u frižideru.
Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na tacnu i poslužiti
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE