Sastojci
Za podlogu:
9 bjelanjaka
130 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka
Za kremu od jagoda: 500 g jagoda 200 g šećera
400 ml vode 2 Praška za puding jagoda
Za kremu od žumanjaka: 9 žumanjaka 130 g šećera
100 ml mlijeka ili slatkog vrhnja 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna
150 g maslaca 1 Vanilin šećer 250 ml slatkog vrhnja
Za podlogu: 1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna.
2. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.
Za kremu od jagoda: 1. Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju. 2. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.
Za kremu od žumanjaka: 1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje). 2. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac. 3. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja. Posluživanje Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.Ili kao ja sa vocem sezonskim. Savjet
Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.Recept za vocnu coko moko tortu imate OVDE
1 žlica limunova soka
Za kremu od jagoda: 500 g jagoda 200 g šećera
400 ml vode 2 Praška za puding jagoda
Za kremu od žumanjaka: 9 žumanjaka 130 g šećera
100 ml mlijeka ili slatkog vrhnja 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna
150 g maslaca 1 Vanilin šećer 250 ml slatkog vrhnja
Za podlogu: 1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna.
2. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.
Za kremu od jagoda: 1. Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju. 2. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.
Za kremu od žumanjaka: 1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje). 2. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac. 3. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja. Posluživanje Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.Ili kao ja sa vocem sezonskim. Savjet
Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.Recept za vocnu coko moko tortu imate OVDE