POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vocna kapri torta-osvezavajuce zadovoljstvo


Sastojci Za podlogu: 9 bjelanjaka 130 g šećera u prahu
 1 žlica limunova soka
 Za kremu od jagoda: 500 g jagoda 200 g šećera
 400 ml vode 2 Praška za puding jagoda
 Za kremu od žumanjaka: 9 žumanjaka 130 g šećera
 100 ml mlijeka ili slatkog vrhnja 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna
 150 g maslaca 1 Vanilin šećer 250 ml slatkog vrhnja
Za podlogu: 1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna.
2. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.
 Za kremu od jagoda: 1. Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju. 2. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.
 Za kremu od žumanjaka: 1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje). 2. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac. 3. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja. Posluživanje Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.Ili kao ja sa vocem sezonskim.  Savjet
Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.Recept za vocnu coko moko tortu imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept