POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vocna torta od palacinaka

Klasično testo za desetak  palačinki-kako ih obicno pravite svako ima svoj provereni recept  fil se sprema tako sto-
2 šolje mleka
6  žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje nego inace nego inače, pustite ih s da se dobro ohlade, a vi   pripremite fil.

Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri, i dalje konstantno mešajući. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i prespite u plitku posudu da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladio pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i
umutite mikserom dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode   i kivi zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke.Gore mozete ukrasiti filom ili po zelji.A mozete i filovati samo sa jednom vstom voca koju volite,Ukusno je cak i bez voca.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept