POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Za rucak prebranac za dezert strudla-POSNO-i video za najlepsu posnu salatu


1kg brašna
5 šoljica (3 dcl) ulja
0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
6 kašika šećera

1 kocka kvasca
1 kesica vanilinogg šećera
dodaci: malo soli (1/2 kašičice), nastrugana limunova korica
Sastojci za fil
4 X 200gr mljevenih oraha, maka, rogača, lješnika u ovom slucaju maka
4 X 3 kašike šećera
7 dcl vruće vode
Najprije skuhajte čaj. Skuhajte više, može zatrebati. Razmutite kocku kvasca sa 1 kašičicom šećera i malo tople vode, pa pustite da nadođe. U izvagano brašno dodati ulje, šećer, nastruganu koricu limuna, vanilijin šećer, malo soli, te dodajte mlak, procjeđen čaj. Zakuhajte mekano tijesto – ne brinite, kako bude nadolazilo, dobiće posebnu, podatnu strukturu tijesta, koju ćete moći čak prstima razvući. Pustite da nadolazi Podijelite na 4 dijela. Razvaljajte pravougaonik u širini pleha od peći. Svaki dio tijesta posebno filujte Svaki fil se pravi na isti način, npr. u mljeveni mak se doda šećer i zalije vrelom vodom; ne smije biti prerijetko. Premažite, urolajte i po širini nauljenog pleha poredajte 4 štrudle. Pecite na 220’C dok lijepo porumeni , oko 30 minuta… Izvadite iz pećnice, prekrijte krpom i ostavite da se hladi. Pospite šećerom u prahu

Posan prebranac 


 1/2kg pasulja 2 sargarepe na vrh noza sode bikarbone
po zelji vegeta
 6-7 glavica crnog luka 1,5 kasika aleve paprike
1 kasicica bibera 3 lista lorbera
 Pasulj prebrati, staviti u lonac i naliti vodom. Ostaviti da prenoci. Sutradan procediti vodu i naliti sa drugom vodom, dodati ociscenu i iseckanu sargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa staviti da se kuva. Skuvan pasulj po zelji zaciniti vegetom.Luk ocistiti i iseckati u secku, zatim ga izdinstati na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipati u pekac, posuti alevom, biberom, dodati lorber, a zatim dodati i skuvan pasulj. Sve dobro promesati varjacom i ubaciti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapece. Oko 1 sat.Vreme je posta podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept