Sastojci
2kg kupus
2kg karfiol
2kg krastavci
2kg paprika
2kg šargarepa/mrkva
PRELIV
1l alkoholno sirće
500g šećer
8 kašika so
1 kesica vinobran
Povrće dobro oprati i usitniti: kupus na rezance, šargarepu i krastavce na kolutove, karfiol na cvetiće, a papriku na tračice. Sipati u dublji sud sa poklopcem, dodati sirće, so, šećer i vinobran.
Zatvoriti i u toku 24 časa povremeno promešati. (Ja koristim manje plastično bure, što mi olakšava mešanje).
Posle 24 sata puniti tegle.
Dobro pritisnuti da se istera vazduh, a pomoću plastičnih pritiskivača sprečiti da se salata podigne i suši.
Odlično se slaže i sa predjelima i uz glavno jelo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE.