Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka
250 g maslaca ili margarina
100 g prah šećera
Za fil od jagoda:
400 g jagoda
200 g šećera
2 kesice pudinga od jagoda
300 ml vode
I još:
100 g šlaga
Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri. Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa šlag umućen sa mlekom ili vodom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Mozda ce vas interesovati i recept za sovine oci sa keksom i jagodama,jako dekorativno izgleda,lako se pravi,ne pece se recept se nalazi OVDE.Recepte za 6 kremastih torti prigodnih za rodjendane i sve proslave imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE