POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Trostruki uzitak


kora
  • 20 dkg šećera
  • 2 kasike  prezle
  • 6 bjelanaca
  • 3 kasike  brašna
  • 15 dkg mlevenih oraha
  • 100 g čokolade
  • fil 
    • 6 žumanaca 
    • 20 dkg sećera
    • 2 pudinga od vanilije
    • 8dcl mlijeka
    • 25 dkg margarina
    • Potrebno još:
    • 250 g pettit keksa,solja mleka
    • Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto 
      • Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku  u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..
      • Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela.
      • U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut.
      • Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka 
      • Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept