Sastojci:
8-10 babura paprika
1/2 šolje pirinča
3-4 glavice crnog luka
400gr šampinjona
so, biber i suvi začin po ukusu 5
00ml paradajz soka 1 čaša vode
Papriku oprati, pa očistiti od semena. Luk sitno iseckati, pa staviti na malo ulja da se prodinsta. Posle 5 minuta dodati iseckane šampinjone. Neka se sve malo dinsta, 10ak minuta, pa dodati pirinač i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti da se sve kuva, da pirinač malo nabubri. Dodajte začine po ukusu. Kada pirinač nabubri i pokupi vodu, pa ostane sastav gust, sa njim puniti papriku. Papriku poslagati u šerpu, da bude knap ili u djuveč tepsiju, pa zaliti sa paradajz sokom i vodom. Staviti da se peče u rernu na 200 stepeni sat vremena. Poslužiti toplu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
1/2 šolje pirinča
3-4 glavice crnog luka
400gr šampinjona
so, biber i suvi začin po ukusu 5
00ml paradajz soka 1 čaša vode
Papriku oprati, pa očistiti od semena. Luk sitno iseckati, pa staviti na malo ulja da se prodinsta. Posle 5 minuta dodati iseckane šampinjone. Neka se sve malo dinsta, 10ak minuta, pa dodati pirinač i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti da se sve kuva, da pirinač malo nabubri. Dodajte začine po ukusu. Kada pirinač nabubri i pokupi vodu, pa ostane sastav gust, sa njim puniti papriku. Papriku poslagati u šerpu, da bude knap ili u djuveč tepsiju, pa zaliti sa paradajz sokom i vodom. Staviti da se peče u rernu na 200 stepeni sat vremena. Poslužiti toplu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE