200 g brašna, 150 ml ulja
200 g šećera ,1 kesica vanilin šećera
prašak za pecivo, soda bikarbona
višnje
Uključiti rernu na 180 C. Pomešati ulje i šećer, mešati dok se ne sjedini. Dodati polovinu potrebnog brašna i vanilin šećer.
U sok od višanja sipati sodu bikarbonu i prašak za pecivo, promešati. U prethodno pomešanu smesu dodati ostatak brašna, sok od višanja i višnje.Sjediniti sve sastojke i izliti u kalup ili korpice (puniti ih 3/4 ).
Peći na 180 C, 20 minuta.Ne cede se višnje, već se iskoristi sok koji si dobije, dok ih čistite. Ukoliko nemate dovoljno soka, koristite običnu ili gaziranu vodu. Testo treba da bude gusto. Od smese se dobije 12 mafina.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posna jela imate OVDE
200 g šećera ,1 kesica vanilin šećera
prašak za pecivo, soda bikarbona
višnje
Uključiti rernu na 180 C. Pomešati ulje i šećer, mešati dok se ne sjedini. Dodati polovinu potrebnog brašna i vanilin šećer.
U sok od višanja sipati sodu bikarbonu i prašak za pecivo, promešati. U prethodno pomešanu smesu dodati ostatak brašna, sok od višanja i višnje.Sjediniti sve sastojke i izliti u kalup ili korpice (puniti ih 3/4 ).
Peći na 180 C, 20 minuta.Ne cede se višnje, već se iskoristi sok koji si dobije, dok ih čistite. Ukoliko nemate dovoljno soka, koristite običnu ili gaziranu vodu. Testo treba da bude gusto. Od smese se dobije 12 mafina.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posna jela imate OVDE