400 gr tjestenine
300 gr bijelog pileceg mesa
200 gr sampinjona
100 ml bijelog vina
600 ml pavlake za kuvanje
1 glavica crnog luka
4 cena bijelog luka
so
biber
muskatni orascic
vegeta
Isjecakti piletinu, bijeli i crni luk na kockice, a sampinjone na listice Pastu tj testo po zelji skuvati prema upustvu sa ambalaze Dok se pasta kuva, na malo ulja poprzite crni luk. Kad je staklast dodajte piletinu, kojoj kad porumeni dodaju se sampinjoni. Kad je i to gotovo poprziti bijeli luk cisto da zamirise, pa dodati bijelo vino. Sve ovo raditi pri umjerenoj temperaturi da bi se lijepo termicki obradilo i ostalo socno. Kad ispari bijelo vino dodati so, biber i vegetu prema ukusu. Onda nasuti pavlaku za kuvanje i smanjiti temperaturu, pa zaciniti muskatnim orascicem. Za ovo vrijeme je gotova pasta. Isprati je pod hladnu vodu, dobro ocijediti i dodati u sos. Malko jos prokrcati i gotovo jelo.Servirati kako god zelite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Isjecakti piletinu, bijeli i crni luk na kockice, a sampinjone na listice Pastu tj testo po zelji skuvati prema upustvu sa ambalaze Dok se pasta kuva, na malo ulja poprzite crni luk. Kad je staklast dodajte piletinu, kojoj kad porumeni dodaju se sampinjoni. Kad je i to gotovo poprziti bijeli luk cisto da zamirise, pa dodati bijelo vino. Sve ovo raditi pri umjerenoj temperaturi da bi se lijepo termicki obradilo i ostalo socno. Kad ispari bijelo vino dodati so, biber i vegetu prema ukusu. Onda nasuti pavlaku za kuvanje i smanjiti temperaturu, pa zaciniti muskatnim orascicem. Za ovo vrijeme je gotova pasta. Isprati je pod hladnu vodu, dobro ocijediti i dodati u sos. Malko jos prokrcati i gotovo jelo.Servirati kako god zelite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.