Starinski rolat sa mesom i jajima-da prste polizes
500gr fasiranog mesa
1 cijelo jaje
2 kriske hljeba natopljenog u mlijeko
po ukusu vegete
po ukusu bibera
po ukusu persuna,origana
malo ulja
1 glavica crvenog luka
par cehna bijelog luka
nadjev
4-5 tvrdo kuhanih jaja
ulje za tepsiju
prozirna folija
Prije svega jaja skuhati tvrdo i oguliti.
U zdjelu staviti fasirano,,luk,persun.hljeb,.Sve zaciniti.
Sve sastojke dobro izmjesati i napraviti smjesu koju cemo razvaljati.Na prozirnoj foliji razvaljati meso na jedan kraj staviti jaja jedno do drugog.
Uvaljati kao rolat..
Fino oblikovati i sastaviti krajeve..
Pouljiti tepsiju i staviti peci oko 45mina na 200C.
Pred kraj pecenja dodajte ako zellite krompirice izrezane na kriske...Vratite u pec..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.