POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najednostavnija najcokoladnija torta prigodna za sve


Sastojci (kora): 8 jaja,
 8 kašika šećera,
 5 kašika brašna,
2 kašike kakao praha,
cokoladno mleko




 Fil: 5 jaja,
200 g šećera u prahu,
250 g crne čokolade (70%), 125 g maslaca
 Dekoracija: 100 g čokolade


 Priprema: Umutiti penasto belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance.
 Na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani kakao u prahu.
 Ispeći koru u velikom plehu od rerne.
 Kad se ohladi, iseći na 3 trake. Umutiti jaja sa šećerom i skuvati fil na pari.
Na kraju kuvanja dodati rastopljenu čokoladu, a kad se malo prohladi umešati maslac.
 Sve fino izjednačiti.
 Kore poprskati čokoladnim mlekom,


Filovati kore (ostaviti malo fila za premazivanje torte). Čokoladu krupno naribati i posuti preko torte. Čuvati na hladnom do služenja.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept