Potrebno nam je za koru : 6 jaja, 9 kasika secera, 2 kasike brasna , pola praska za pecivo, 6 kasika mlevenih oraha.
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin
5 belanaca umutiti sa 270 gr secera u cvrst sneg. Kuvati na pari dok se ne dobije gust sam. U medjuvremenu na tihoj vatri Karamelizovati 4 kasike secera. Dobijeni karamel u tankom mlazu sipati u sam od belanaca neprekidno mesajuci dok se ne dobije cvrsta pena.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.