- 5oo gr. kora za pitu
- 1kg. višanja
- 300ml. mešavine ulja i kisele vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- pšenični griz i kristal šećer
Kore odvojiti po tri u grupi. U mom pakovanju je bilo 15 kora, pa sam tako dobila 5 rolata od po 3 kore. Prvu koru poprskati mešavinom ulja i kisele vode, a zatim posuti po njoj šećer, otprilike 3 kašike. Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom.
S kraja treće kore staviti očišćenje višnje.
Preko njih sipati 2 kašike šećera, malo vanilinog šećera i 3 kašike griza.Uviti kore u rolat i staviti u pleh. Ponoviti postupak i sa ostatkom kora.
Pitu preliti mešavinom ulja i kisele vode, pa malo pusuti šećerom (to će piti dati hrskavost). Prethodno ugrejati pećnicu na 250C. Staviti pitu da se peče i kad bude počela da rumeni smanjiti na 200C.
Peći tako pitu, otrilike, oko 20min. i više ako je potrebno. Po zelji je posuti secerom u prahu.