5 bjelanjaka
150 g mljevenih oraha
150 g šećera 3 rebra čokolade
3 žlice brašna 1/2 prašak za pecivo
Svijetlo tijesto
5 bjelanjaka 150 g šećera
150 g kokosa 2 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo limunov sok
Krema 10 žumanjaka 150 g šećera
2 pudinga od vanilije
6 dl mlijeka 250 g maslaca
Priprema Za tamno tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu te brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Za svijetlo tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo te limunov sok. Istresti na lim te peći kao i prethodnu koru.
Za kremu je potrebno staviti mlijeko sa šećerom da se zagrije, a u manju posudu u malo mlijeka sjediniti dvije vrećice pudinga od vanilije i žumanjke.
Kad je mlijeko zakuhalo dodati smjesu od pudinga i žumanjaka. Kuhati miješajuću koji minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac te izraditi ručnim mikserom.
Slaganje
tamni biskvit staviti na odabranu tacnu , na njega istresti i rasporediti pola kreme, svetli biskvit zatim i njega premazati preostalom kremom. Na kraju ukrasiti kokosom ili mrvicama čokolade.po zelji moze i slagom- Rashlađenog ga poslužiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.