500 grama vode, 1 kasika soli, mala soljica ulja, 1 jaje, i brasno prema potrebi, zamesiti glatko testo i testo podeliti na 12 loptica, ostaviti da stoji 30 minuta .Svaku lopticu razvuci malo i nauljiti uljem i staviti 6 komada jednu preko druge , tako uraditi i sa ostalih 6 ( znaci na 2 mesta po 6 komada kruzica) Onda okrenuti tako da ta nauljena strana dodje dole a bez ulja odozgo i ostaviti da odmara jos 10 minuta, zatim razvlaciti prvu koru ( lopticu) preko pleha kao na slici izbockati koru viljuskom , zatim staviti smesu po zelji ( samo sir i jaja ili sir spanac i jaja ili nesto cak drugo sa prazilukom po zelji)a zatim razvlaciti tu drugu koru i staviti je preko pleha i saviti krajeve kao na slici ( mozda ce ostati malo pa moze da se iskoristi za jednu savijacu kao ja sto sam uradila) da nebude previse testa samo zatvoriti . Pitu izbockati viljuskom i pouljiti odozgi i peci a zatim pecenu pitu poprskati vodom i pokriti krpom
SLIKU I RECEPT NAM JE POSLALA NASA DOMACICA JADRANKA ZIVKOVIC
SLIKU I RECEPT NAM JE POSLALA NASA DOMACICA JADRANKA ZIVKOVIC