POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vocna torta sa kiselom pavlakom-ne pece se



45 komada (bebi piškota)
1l kisele pavlake/ vrhnja
250gr kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
oko 600gr crvenog voća (ili vama omiljenog)u ovom slucaju jagode zamrznute ali lepse je sa svezim
250-500ml slatke pavlake
ili
2-3 kesice šlaga (+mleko)

Kiselu pavlaku i kristal šećer + vanilin šećer mutiti mikserom dok se kristal šećer ne otopi. Na četvrtastu tacnu poslažite 15 bebi piškota, pa stavite obruč.Svaku piškotu, kafenom kašičicom preliti slatkom vodom (prokuvala sam 2dcl vode sa 5 kašika šećera i ohladila).Stavite pola "kiselog" krema i pobacajte voće Zatim opet red piškota (ne zaboravite da ih prelijete slatkom vodom, kako bi posle bile sočne), preostalu polovinu "kiselog" krema i ostatak voća. Završite sa redom piškota (preostalih 15 komada) posipajući ih pažljivo slatkom vodom. Nemojte preterivati, kafena kašičica je sasvim dovoljna po piškoti. Torta je gotova. Stavite je u frižider na najmanje 12h. Skinite obrič i ukrasite tortu sa 500ml slatke pavlake.Na slici je torta sa pola mere,Ovu tortu možete praviti i kao kolač- slažite ga u tepsiju i ukrasite sa 250ml slatke pavlake.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept