Na ovaj nacin ih pravim preko deset godina,majka mi je prenela taj recept njoj baka
10 kg cvenih mesnatih paprika -
10 kg cvenih mesnatih paprika -
3 litra vode
1,5 litara alkoholnog sirceta
50 gr veća kesica bibera u zrnu
12 jušnih kasika šećera
7,5 jušnih kasika soli
3 dl ulja po zelji moze i malo belog luka
Paprike oprati,osušiti i izfiletirati.
U prikladnoj (široj) teči uzavriti vodu,sirce ulje sol,biber,šećer.
Kad je uzavrilo staviti paprike - količinu da ih tekućina prekrije.
Pričekati da opet provre i kuhati ih 20-tak sekundi
.Prikladnom rešetkom vaditi paprike i stavljati ih u posudu sa strane.
Postupak ponavljati dok se ne utroši sva količina paprika...znači..staviti paprike,pričekati da proključa,kuhati 20-tak sekundi i vaditi...
Čekati da se ohlade i paprike i tekućina u kojoj su se kuhale.
Oprane staklene tegle,sterilizirati na 100C cca pola sata,slagati u njih po visini filete parika,ne pretrpavati.
Malim tankim dašćicama složenim u obliku "X" lagamo pritisnuti paprike pa naliti ohlađenu tekućinu do vrha tegle.
Zatvoriti poklopcem i odložiti na tamnije i hladnije mjesto do upotrebe.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE