1 kg šećera,
30 g limuntusa i 9 litara vode.
narandže oprati, preliti ključalom vodom da bi se uklonila gorčina, obrisati ih i staviti u zamrzivač na sat-dva. Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti u mašini za mlevenje mesa ja sam ih mlela u blenderu.
Smesu preliti sa 3 litra vode, filtrirane ili prokuvane i ohlađene. Ostaviti da odstoji desetak minuta.Procediti kroz cediljku, pa u proceđen sok dodati 6 litara vode, šećer i limuntus.
Dobro promešati, dok se šećer ne otopi . Sipajte u flaše ili tegle.I drzite u frizideru.
Smesu preliti sa 3 litra vode, filtrirane ili prokuvane i ohlađene. Ostaviti da odstoji desetak minuta.Procediti kroz cediljku, pa u proceđen sok dodati 6 litara vode, šećer i limuntus.
Dobro promešati, dok se šećer ne otopi . Sipajte u flaše ili tegle.I drzite u frizideru.