Za krem: 100 g šećera 2 pudinga od vanile 500 ml mleka (1/2 l) 250 g omekšalog maslaca ili margarina
Puter i šećer penasto umutite, pa dodajte jedno po jedno jaje.
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, postepeno umešajte u jaja i dobro izmiksajte
. Dve trećine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom.
. Dve trećine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom.
U ostatak testa dodajte kakao, promešajte i sipajte preko svetlog testa.
Višnje operite, izvadite koštice, rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za pripremu krema Od praška za puding, 100 g šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se ohladi (ne stavljajte ga u frižider!) i pritom povremeno promešajte.
Za pripremu krema Od praška za puding, 100 g šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite puding da se ohladi (ne stavljajte ga u frižider!) i pritom povremeno promešajte.
Omekšali maslac dobro umutite mikserom i dodajte ohlađeni puding, kašiku po kašiku,
Pečeni kolač namažite kremom, prelijte glazurom od čokolade (na pari otopite čokoladu i puter, mešajte dok masa ne postane glatka)Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba- Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
.