Papriku oprati i očistiti, pa staviti u veliki lonac za kuvanje. Pošto ima puno paprika, sam jih ja kuvala dva puta. Znači prvu polovinu paprika staviti u lonac, dodati zrna biber i i naliti vodom, tako da voda prekriva paprike. Kuvati dok paprike ne omekšaju. Kad su paprike kuvane, još vrele izvaditi Vodu ne prolivati, več u njoj kuvati na isti nači drugu polovinu paprika. Oguliti sargarepu i kuvati dok ne omekša. Patlidzan samo oprati i kuvati ga dok ne omekša. Ja sam posebno kuvala mrkvu i patlidzan. Obarene paprike malo prohladiti (toliko, da jih možete držati u ruki), pa jih samljeti u multiraktiku zajedno sa očiščenim feferonkama. U veliki lonac (taj, u kojem smo kuvali paprike) izliti samljevenu papriku. Samljeti i kuvanu mrkvu i patlidzan, pa izliti u lonac sa paprikama. Dodati sve ostale sastojke, osim luka. Masu kuvati na umjeroj vatri, dok sva tečnost ne ispari, i dok se masa ne zgusne. U kuvani ajvar umješati sitno iseckani beli luk. zavisno od zelje koliko ga volite a moze i bez njega Vruć ajvar sipati u čiste i suve tegle, pa ih poređati u rernu i grejati na 50-60° oko 10-15 minuta, tj. dok se na površini ne uhvati korica. Na tegle staviti celofan ( ja uzmem komadić vate pa umočim u rakiju pa malo celofančič obrišem), gumice i dobro zatvoriti sa poklopcima. Vruče tegle držati zamotane u deki, dok se ne ohlade. Ohlađene tegle čuvati na hladnom mestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Ajvar od barenih paprika
Papriku oprati i očistiti, pa staviti u veliki lonac za kuvanje. Pošto ima puno paprika, sam jih ja kuvala dva puta. Znači prvu polovinu paprika staviti u lonac, dodati zrna biber i i naliti vodom, tako da voda prekriva paprike. Kuvati dok paprike ne omekšaju. Kad su paprike kuvane, još vrele izvaditi Vodu ne prolivati, več u njoj kuvati na isti nači drugu polovinu paprika. Oguliti sargarepu i kuvati dok ne omekša. Patlidzan samo oprati i kuvati ga dok ne omekša. Ja sam posebno kuvala mrkvu i patlidzan. Obarene paprike malo prohladiti (toliko, da jih možete držati u ruki), pa jih samljeti u multiraktiku zajedno sa očiščenim feferonkama. U veliki lonac (taj, u kojem smo kuvali paprike) izliti samljevenu papriku. Samljeti i kuvanu mrkvu i patlidzan, pa izliti u lonac sa paprikama. Dodati sve ostale sastojke, osim luka. Masu kuvati na umjeroj vatri, dok sva tečnost ne ispari, i dok se masa ne zgusne. U kuvani ajvar umješati sitno iseckani beli luk. zavisno od zelje koliko ga volite a moze i bez njega Vruć ajvar sipati u čiste i suve tegle, pa ih poređati u rernu i grejati na 50-60° oko 10-15 minuta, tj. dok se na površini ne uhvati korica. Na tegle staviti celofan ( ja uzmem komadić vate pa umočim u rakiju pa malo celofančič obrišem), gumice i dobro zatvoriti sa poklopcima. Vruče tegle držati zamotane u deki, dok se ne ohlade. Ohlađene tegle čuvati na hladnom mestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.