750 gr.mleveni keks-plazma
200 gr. kokos
1 limun/narandza
200 ml vode
400 gr. secera
1 margarin
1 vanilin secer
Glazura
1 solja mlijeka manja
2 kasike margarina
3 kasike secera
100 gr cokolade
200 gr. kokos
1 limun/narandza
200 ml vode
400 gr. secera
1 margarin
1 vanilin secer
Glazura
1 solja mlijeka manja
2 kasike margarina
3 kasike secera
100 gr cokolade
Keks i kokos mesamo u dubokpj posudi. Izrendamo koru od limuna il narandze i sve zajedno dobro promijesamo. Na strani stavljamo da provre voda, secer, vanilin secer i margarin. Kad provri, odma se sipa u posudu sa keksom i kokosom. Lijepo se mijesa, napravi se homogena smjesa i tako se istrese na nauljeni pleh. Lijepo se poravna. Stavi se na tihoj vatri cokolada da se topi. Doda se mleko, margarin i secer. Onda se prelije bajadera. Nakon toga ostavi se u zamrzivacu 2-3 sati da se dobro ohladi. Kad se izvadi, sjece se na stangle/prutice.