Rezanci se mogu kuvati pa posipati makom, orasima, secerom i prezlama ili sta je po zelji i kako vi volite.
2 cela jaja
2 polutke ljuske od jaja vode
pola kasicice soli
250-300 gr brasna, moze deo ostrog, deo mekog
.
2 cela jaja
2 polutke ljuske od jaja vode
pola kasicice soli
250-300 gr brasna, moze deo ostrog, deo mekog
U vangli umutiti jaja sa vodom. Pravilo je- koliko jaja, toliko polovina ljuski jaja vode :) Dodati malo soli, i brasna koliko testo primi. Ostaviti testo da se odmori pod krpom, pa posle desetak minuta razvlajati tanku koru.I nju ostaviti da se prosusi, pola sata najbolje. Uviti u "trubu" pa seci rezance zeljene debljine sve zavisi koliko zelite da vam budu debeli i za sta cete ih koristiti. razmotati ih i ostaviti da se prosuse, pa zakuvati u supi koja vri. Ovi rezanci se mogu napraviti i u vecoj kolicini, pa dobro osusiti, i cuvati u papirnim kesama , i koristiti po potrebi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.