1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste)
1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta
3 prepune supene kašike bijelog brašna
3 prepune supene kašike kukuruznog brašna
1 pakovanje praška za pecivo
2 jaja
2 supene kašike ulja
sol
Ogulite i izrežite tikvicu na sto sitnije komadiće . Posolite, pokrijte krpom i ostavite postrani. U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Ja sam sve radila u istoj zdjeli. Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti komadi za tepsiju kod vađenja.Pecite u pećnici na 200 C oko 30ak minuta.Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažute kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno nasjeckanim svježim peršunom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.