POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Brzinska strudla sa jabukama-bez cekanja



Sastojci:
2 dl jogurta
oko 400 grama brašna
1 kesica vanilin šećer
2 kašike kristal šećera
1 kesica prašak za pecivo
50 gr ulje
1 žumance
Za premazivanje
1 belance
Nadev
2 jabuke
2 kašike šećera
2 vanilin šećera
1 kašika prezli ili griza
malo cimeta po želji
Za posipanje
šećer u prahu
Priprema: Ulje, jogurt, zumance, vanilin sećer i šećer sjediniti pa postepeno dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)da se dobije testo koja se neće lepiti za ruke.
Rastanjiti testo sto tanje na pobrašnjenoj površini i jabuke narendati direktno na testo, i ravnomerno naneti šećer, vanilin šećer, prezle ili griz i cimetom pa urolati.Tako urolanu štrudlicu premazati umućenim belancem pa staviti da se peče na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu.
Uživajte!
(ps. jabuke možete da sečete na kockice umesto da ih rendate).

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept