POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dobra stara dobos torta

12 žumanaca
12 kašika šećera
12 kašika brašna
sneg od 12 belanaca
fil: 8 celih jaja
240 g kristal šećera
200 g čokolade
250 g margarina, ili putera
karamel: 200 g kristal šećera
1 kašika sirćeta
Žumanca pomešati sa šećerom, dodati brašno i sneg od belanaca. Od ove mase peći 6 kora prečnika 25 cm, pa sve ponoviti još jednom, da se dobije ukupno 12 kora. Peći na prevrnutom plehu.

Za fil kuvati jaja i šećer na pari. U vruće dodati čokoladu, a u hladno margarin ( maslac).Filovati -kora= fil i tako dok se sve ne utrosi sem jedne kore na koji ide karamel .Na gornji deo torte staviti karamel koji se pravi na sledeci naci Za karamel istopiti u suvoj šerpici šećer. Kada postane tečno, dodati kašiku sirćeta, i još malo promešati na ringli, da sirće ispari. Jednu koru premazati karamelom, nož provlačiti kroz parče margarina, i obeležiti parčadi. kada se ohladi, tek tada koru sa karamelom staviti na tortu.Koru sa strane premazati filom i dekorisati po zelji,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept