POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

RECEPT ZA Dzem od sljiva i krusaka

Potrebno
5,30 kg šljiva (očišćene mase)
0,70 kg krušaka (očišćene mase)
3 kg šećera
5 džemfixa

Voće operite i
očistite: kruške ogulite, očistite od unutarnjeg dijela sa košticama i narežite na veće komade; šljive očistite od koštica. 
Izmiksajte, usitnite voće u multipraktiku (ne do kraja).
 U lonac odgovarajuće veličine sipajte voće i dodajte šećer.

 Kuvajte uz neprekidno miješanje. U manju zdjelicu stavite džemfiks, dodajte nekoliko kasika šećera, promiješajte i sipajte u džem koji se kuva.
 Kuvajte do željene gustoće. Dobro oprane teglice ugrijte u rerni i punite još vrućim kuvanim džemom. Odmah zatvorite.Drzati u spajizu.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE


.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE




Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept