Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika neskvika
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 praška za pecivo
Za prvi fil:
1 kantica pavlake
300 g mlevenog plazma keksa
250 g šećera u prahu
Za drugi fil:
1/2 kg šlaga
4,5 dl kisele vode
Za prelivanje:
4 dl čokoladnog mleka
Za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
Za premazivanje:
2 kesice šlaga
mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate
OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate
OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate
OVDE