POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krompir krofne-lepe i kad su hladne

1 kg. očišćenog krompira na kockice
900 gr. brašna
2 jaja
1 kašika soli
1 svež kvasac
5 kašike ulja
ulje za prženje

krompir skuvati i ohladiti, kad se ohladi dodati u njega jaja, kockicu kvasca ,so i ulje i sve dobro izraditi mikserom, postepeno dodavati brašno, malo se lepi za ruke zbog krompira ,ruke samo malo umakati u brašno i dalje mesiti dok se ne dobije fino testo, koje treba da bude više mekano nego tvrdo. posudu u kojoj raste testo treba malo namazati uljem, i staviti na toplom mestu da se udvostruči, opet premesiti i opet treba da naraste, zatim izručiti na pobrašnjenu površinu i rukama polako rastanjiti-razvući koru debljine 1 cm, vaditi krugove i peći na vrelom ulju.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept