POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kuglice od pire krompira i slaninice-savrsen zalogaj


  • 500 g izgnječenog pire krompira
  • 1 kašičica pasiranog belog luka
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 1/4 kašićice bibera
  • 50 g rendanog gouda sira
  • jaja
  • žumance
  • 100 do 150 g brašna
  • przena slaninica oko dve sake 
  • panko mrvice
  • ulje za prženje
  • 100 g cheddar sira isečenog na kockice

U veliku zdelu staviti izgnječen  pire krompir, ) pasirani beli luk, sitno iseckan peršun,2 jaja, so, biber i izrendan sir i sve to sjediniti sa varjačom. U jedanu zdelu umutiti žumanac,u jedan tanjir staviti panko mrvice a u drugi brašno.
 Uzimati rukom od pripremljene krompir mase, malo prstima raširiti na vašem dlanu i staviti kockicu cheddar sira i przene slaninice ali moze i bez nje  a moze i neka druga vrsta sira ako nemate ovaj u sredinu,zatvoriti krajeve i oblikovati u kuglicu.
Svaku pripremljenu kuglicu uvaljati prvo u brašno, otresti višak, onda u žumanac, malo otresti višak i uvaljati u panko mrvice. Stavljati ih na tanjir. Kad ste zvršili sa kuglicama ostaviti ih u frižider najmanje pola sata da se stvrdnu.
U manji wok sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i u zagrejanom ulju pržiti kuglice 2 do 3 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
 Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
 Poslužiti ih tople sa zelenom salatom. Nemojte stavljati puno kuglica u vruće ulje, jer nećete moći da ih okrećete,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Tako uraditi i sa preostalom masom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept