POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Malo drugacija lenja pita sa keksom-kad jednom probate pravicete je uvek

Sastojci 

  • Za testo:
  • 300 gr masti
  • 300 gr šećera
  • jaja
  • 600 gr brašna
  • 4 kašike soka od limuna
  • 1 kesica praka za pecivo
  • Fil:
  • 1 kg jabuka
  • 200 gr + 50 gr šećera
  • 200 gr keksa pe zelji 
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica vanile

Umutiti mast, šećer i vanilu, dodati jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sjediniti i dodati sok od limuna.Testo izraditi, podeliti na 2 dela. Jedan deo testa ostaviti u zamrzivač da stoji 1 sat.
Fil: Jabuke oguliti, iseći na kocke (ovom spravicom, vidi sliku ,sečem jabuke na kocke, dodati 200 gr šećera, vanilu i kratko prokuvati skupa dok se šećer ne istopi,(kocke od jabuka omekšaju ne skroz, ostanu kocke) dodati 50 gr karamelisana šećera, 1 kašičicu cimeta i 200 gr drobljenog keksa.Jednu polovinu testa razvaljati u pleh veličine 20x35, prethodno podmazan sa uljem.
 Preko razvaljane kore stavimo ceo fil, a preko fila deo testa koji je bio u zamrzivaču narendamo.A mozete od gore staviti kao obicnu lenju pitu kad pravite nema greske P ečemo na 180 stepeni
. Pečenu pitu pospemo sa šećerom u prahu.REcept za lenju pitu sa makom imate OVDERecept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept