POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Milka torta

Za kore:
21 bjelanjaka
450 g šećera
300 g lješnjaka
3 kasike oštrog brašna 
Za kremu:
21 žumanjak
3 Pudinga vanilin
6 kasika oštrog brašna 
1l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
2 Šlag pjene 
100 ml mlijeka
300 g Milka čokolade s lješnjacima
300 g Milka bele čokolade

Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 kasiku brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.Smjesu izlijte u kalup za torte čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka. Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.Slag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.I na nju ostatak tamnije kreme,ostatkom svetlije kreme ukrasite tortu.Slago moze po zelji od gore a i ne mora,mozete samo posuti lesnicima.Dekoracija po zelji.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept