POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krofne iz rerne bez przenja

600gr namjenskog brasna za dizana tijesta
150gr secera
5 kom jaja
120ml mlijeka
150gr istopljenog maslaca
1 kocka svijezeg kvasca-25gr
1 kom limuna-izribana korica
1 kom narandze-izribana korica limun i narandza ne moraju to je po zelji
1 kom vanilin secer ili aroma vanilije
malo soli
marmelada za punjenje
secera u prahu

U toplom mlijeku izmrvite kocku kvasca i dodajte kasiku secera,ostavite sa strane da zapjeni.
Maslac istopite i malo prohladite.
U vecu zdjelu dodajte brasno,secer,vanilin secer,izribanu koricu narandze i limuna,istopljen maslac.
Mikserom sa nastavcima za tijesto,pocnite mjesiti dodavajuci jedno po jedno jaje i mlijeko.Na kraju dodajte mrvicu soli.
Ostavite tijesto da odmara na toplom i da naraste.
Zagrite rernu na 180°C.
Dva pleha od rerne oblozite pek-papirom.
Nadoslo tijesto pretresite na brasnom posutu radnu povrsinu i samo lagano rukom tijesto rasirite na 3-4 cm debljine.Kalupom ili casom kao ja vadite krofne i redajte na pleh u sredini mozete pravi rupu ali i ne morate,preostalo tijesto ponovo premjesite i ponovite postupak.
Krofne ostavite na toplom pokrivene da odmaraju,pa ih pecite 15-20 min.dok ne dobiju finu boju.
Malo ohladene krofne punite po zelji i pospite secerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept