Najlon pita
Kore:
450 gr brašna 1 prasak za pecivo malo cimeta
1 jaje 150 gr šećera 5 žlica mlijeka 80 gr margarina 2 žlice meda 2 žlice kakao
Umijesiti, podijeliti na dva dijela i ispeći na obrnutoj strani lima ( lim je veliki od pećnice)
Biskvit ovaj u sredini zuti : 5 jaja 120 gr šećera 2 žlice mlake vode 100 gr brašna 1 prašak za pecivo Fiil: 1 l mlijeka 8 žlica gustina 10 žlica šećera 1 maslac
cokolada za glazuru
Kremu skuhati i u ohladeno dodati izradeni maslac. I sve zajedno miksati jos oko 5 min. da se krema poveže. Redosljed slaganja; kora - krem- biskvit - krem - kora i na vrh glazura od cokolade može po želji sećer u prahu.
Medena pita
50 g meda
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna 2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za 10 sitnih starinskih slavskih kolaca imate OVDE
Kore:
450 gr brašna 1 prasak za pecivo malo cimeta
1 jaje 150 gr šećera 5 žlica mlijeka 80 gr margarina 2 žlice meda 2 žlice kakao
Umijesiti, podijeliti na dva dijela i ispeći na obrnutoj strani lima ( lim je veliki od pećnice)
Medena pita
8 kasika mleka mleka 500 g brašna 2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina