POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najlon pita i medena pita -idealne za Slave


Najlon pita
 Kore:
450 gr brašna 1 prasak za pecivo malo cimeta
 1 jaje 150 gr šećera 5 žlica mlijeka 80 gr margarina 2 žlice meda 2 žlice kakao
 Umijesiti, podijeliti na dva dijela i ispeći na obrnutoj strani lima ( lim je veliki od pećnice)
 Biskvit ovaj u sredini zuti : 5 jaja 120 gr šećera 2 žlice mlake vode 100 gr brašna 1 prašak za pecivo Fiil: 1 l mlijeka 8 žlica gustina 10 žlica šećera 1 maslac cokolada za glazuru Kremu skuhati i u ohladeno dodati izradeni maslac. I sve zajedno miksati jos oko 5 min. da se krema poveže. Redosljed slaganja; kora - krem- biskvit - krem - kora i na vrh glazura od cokolade može po želji sećer u prahu.
Medena pita
 50 g meda 150 g šećera 30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna 2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
 fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
 100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
 Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za 10 sitnih starinskih slavskih kolaca imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept