5 srednje velikih paprika
2 konzerve (od 185g) tunjevine
1 jaje
1 kasika vegete beli luk u prahu
50 ml pasiranog paradajza
1 kasika crvene paprike
umak
600 ml pasiranog paradajza ja sam koristila moj domaci kuvani paradajz
300 ml vode
1 list lovora
1/2 kasicice vegete
1/2 kasicice secera
Tunu ocijediti od ulja i zaciniti. Moze se zacniti i drugim zacinima (po zelji). Umijesati jaje i pas. paradajz.u tunjevinu Izmijesati i napuniti paprike. U vecu zdjelu uliti paradajz posoliti, dodati secer (ne mora se). i postepeno i ostale zacine po ukusu Staviti lovor i uliti vodu, izmijesati, zatim staviti paprike i kuhati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Po zelji doliti jos vode i pas.paradajza u ovom slucaju domaceg kuvanog paradajza (ovisno o zeljenoj gustoci umaka). A naravno mozete napraviti i vas omiljeni umak za paprike. Posluziti uz pire krompir.
Tunu ocijediti od ulja i zaciniti. Moze se zacniti i drugim zacinima (po zelji). Umijesati jaje i pas. paradajz.u tunjevinu Izmijesati i napuniti paprike. U vecu zdjelu uliti paradajz posoliti, dodati secer (ne mora se). i postepeno i ostale zacine po ukusu Staviti lovor i uliti vodu, izmijesati, zatim staviti paprike i kuhati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Po zelji doliti jos vode i pas.paradajza u ovom slucaju domaceg kuvanog paradajza (ovisno o zeljenoj gustoci umaka). A naravno mozete napraviti i vas omiljeni umak za paprike. Posluziti uz pire krompir.