POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

PENA torta-kremasta keks torta -samo joj ime kaze kakva je


Od onih koje ne zvacete, mekana, sa neodoljivim ukusom keksa u filu, izdasna i raskosna sa nezahtevnim materijalom. .
Za kore: 2 x 5 belanaca 2 x 10 kasika secera
 2 x 1 kasika limunovog soka 2 x 3 kasike prezle
 Za fil 1: 10 zumanaca 10 kasika secera
Za fil 2: 5 kasika gustina ili brasna 1l mleka 2 kesice vanil secera 250gr maslaca
 I jos: 200gr mlevenog plazma keksa (ili po zelji) 1/2kg slag krema (belog) oko 6 dl kisele vode
Priprema
1. Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h. Ponoviti jos jednom za drugu koru.
 2. Za fil 1 - 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.
 3. Za fil 2 - Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se prohladi dodati umucen maslac.
 4. Sastaviti filove i dodati mleveni plazma ili bevitu ili neki keks koji volite.
 5. Slag krem umutiti sa kiselom vodom.
 6. Slagati tortu: kora - krem - slag - kora - krem - slag.Dekorisite po zelji.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept