POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Torta sa keksom: Jedna smesa za fil i kore!

Sastojci:

14 jaja
200 g šećera u prahu
400 g čokolade
500 g margarina
300 g mlevenog plazma keksa
6 kašika šećera
400 g krem šlaga od čokolade
4 dl mleka

Priprema: 1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
 2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.
 3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.
 4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.
 5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.
 6. Manji  kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
 7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.
 8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.Ukrasiti po zelji sa obicnim slagom rendanom cokoladom ili kako zelite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept