POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pirinac i mleveno meso -savrsen rucak-pravicete ga cesto kad jednom probate




Za ćufte 500 gr mlevenog mesa 1 glavica crnog luka 1 jaje 5 kašika palente
 2-3 čena belog luka so, mleveni biber 1 kašičica kurkume u prahu
 Potrebno još 2 kašike ulja 4 kašike brašna 1 glavica crnog luka
 5 dcl soka od paradajza 1 litar vruće vode 2 zrna karanfilića
200 gr pirinča so, mleveni biber seckani sveži peršun
Način pripreme
 U posudu staviti mleveno meso, sitno seckanu 1 glavicu crnog luka, sitno seckan beli luk,1 jaje, 5 kašika palente, so, mleveni biber i kurkumu. Dobro rukom izmešati i praviti kuglice pa uvaljati u brašno. Zagrejati 1 kašiku ulja i propržiti ćufte sa svih strana pa izvaditi na tanjir. U istu posudu dodati još 1 kašiku ulja, 1 glavicu seckanog crnog luka, pržiti dok luk ne omekša, dodati sok od paradajza, vruću vodu, 2 zrna karanfilića so, mleveni biber.
 Sve da provri pa dodati ćufte, kuvati od kad provri 20 minuta. U posudu za pečenje poredjati ćufte, preko staviti opran i dobro ocedjen pirinač, zaliti sa tečnošću u kojoj se kuvale ćufte, protresti posudu i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Pirinač će upiti tečnost taman toliko da ostane sočan. Zapečene ćufte posuti seckanim peršunom po zelji.odelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept