za koru
dva jajeta
150 g secera
casa mleka pola case ulja
200 g brasna
2 kasike kakao praha i pr za pec.
za nadev
litar mleka
casa secera
8 kasika griza,vanilija secer
250 grama kokosa
Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladiUmutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese uliti u podmazan plehi peći na 200 C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od kokosa, poravnati i preliti drugom polovinom testa. Peći još dvadeset minuta. gore moze obicna glazura a ne mora
dva jajeta
150 g secera
casa mleka pola case ulja
200 g brasna
2 kasike kakao praha i pr za pec.
za nadev
litar mleka
casa secera
8 kasika griza,vanilija secer
250 grama kokosa
Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladiUmutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese uliti u podmazan plehi peći na 200 C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od kokosa, poravnati i preliti drugom polovinom testa. Peći još dvadeset minuta. gore moze obicna glazura a ne mora