POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Podvarak

Potrebno nam je oko 500 gr mesa, svinjskog buta ili karmenadli,vrata ( zavisno od toga sta volite ) , pola kilograma kiselog kupusa , moze i ribanog,
 glavica crnog luka i 100 gr pirinca.




Meso prvo pripremimo za pecenje, zacinimo ga , malo istucemo cekicem za meso. Uvaljamo ga u brasno i proprzimo na masnoci. Crni luk iseci na kockice proprziti na toj masnoci gde smo pekli meso. Kada luk postane staklast dodamo kiseli kupus, ako jevu glavici isecemo ga na kocke. Dinstamo dok ne promeni boju, dodamo zacine, biber i vegetu. U medjuvremenu skuvamo pirinac i procedimo. U posudu za pecenje stavimo kupus, pola smese, preko njega meso, pirinac i ostatak kupusa. Zalijemo bujonom , oko dve trice da bude pokriveno tecnosti. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko pola sata. U pocetku neka posuda bude zatvorena, a kasnije otkrijte da dobije lepu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept