Sastojci za 30 kriški: 2 pomorandže, 150 g suvog grožđa, 400 g brašna, kesica suvog kvasca, 50 g + 6 kašika šećera, prstohvat soli, kesica vanilin šećera, 140 g putera, 80 ml mleka, 2 jaja, kašičica cimeta i 125 g šećera u prahu.
1. U posudi pomešajte brašno, 50 g šećera, vanilu, so i kvasac. Na umerenoj temperaturi otopite 60 g putera sa 50 ml vode i mlekom, pa dodajte u brašno. Mikserom umutite glatko testo, poklopite i ostavite 60 minuta na toplom mestu da naraste.
2. Suvo grožđe i koru od pomorandže isecite na krupnije komade. Testo premesite, razvijte oklagijom (50 x 50 cm), premažite ostatkom otopljenog putera, isecite na šest traka širine oko osam centimetara i pospite suvim grožđem i pomorandžom.
3. Pomešajte šest kašika šećera sa cimetom, pospite testo, pa ga poprečno izrežite na pet delova tako da dobijete 30 pravougaonika (8 x 10 cm). Preklopite komade testa, razvucite malo u dužinu i širinu, poređajte u podmazan kalup, ali tako da se otvori naizmenično smenjuju napred i nazad.
4. Kalup ostavite da odstoji na toplom mestu oko 15 minuta. Hleb ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu, dobro umutite prah šećer sa dve kašike vode, prelijte ohlađen hleb i servirajte uz čaj, kaficu, sok od pomorandže.