POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna krompirusa sa domacim korama

750 grama brašna
400 ml vode
1 mala kašičica soli
250 ml ulja
6 krompira srednje veličine
1 crni luk
1 mala kašičica bibera

mešamo brašno sa soli,a nakon toga dodajemo mlaku vodu i 100 ml ulja.Sada od te mešavine mesimo glatko testo koje ćemo ravnomerno raspodeliti na 3 jednaka dela.Oblikujemo 3 loptice koje zatim premazujemo sa uljem nakon čega ih treba pokriti sa kesom za zamrzivač i ostavljamo ih narednih petnaestak minuta da se malo odmore.Dok puštamo testo da se odmara ,gulimo u rendamo 6 krompira i jednu glavicu od crnog luka.Tako izrendan krompir treba dobro isprati pod mlazom vode i što bolje ocediti .Sledeće što radimo je razvačenje kora na stolu(koji smo prethodno podmazali) koje zatim posipamo sa krompirom.Kore zatim umotavamo u rolne i kao takve ih stavljamo u prethodno nauljen pleh.Krompirusa pita se treba peći u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni ,dobrih 40 minuta.Nakon što smo je izvadili pita krompirusa se preliva sa decilitrom vode i pokriva se krpom da bi dobila svoju karakterističnu hrskavost.Ukoliko više volite da pita bude mekša onda je stavite najpre u foliju pa posle toga u krpu,Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept