Sitno iseckati praziluk i prziti ga na vrelom ulju.Kada malo omekne dodati sitno seckane sampinjone,so,biber i vegetu i prziti dok ne ispari tecnost.Ostaviti da se malo prohladi.
Mikserom napraviti smesu od kisele vode,ulja,brasna,soli,griza i praska za pecivo.
Premazivati u tanjem sloju 3 kore ,pa na pocetak trece poredjati nadev u debljem sloju,saviti krajeve ka unutra i uviti u rolat.(Ako su kore tanke onda uzmite 4 ).Slagati u pleh oblozen papirom za pecenje.Ponavljati postupak dok se ne utrosi sav materijal.Svaki rolat iseci na parcice pre pecenja i premazati odozgo sa malo smese od griza i peci na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.Na slici je dupla tura pravljena za slavu
Posluživanje
Ova pita je jako zahvalna jer moze biti i u slatkoj varijanti,samo umesto soli u smesu dodati casu secera.moze i sa jabukam.Takodje moze biti i u mrsnoj varijanti ako kiselu vodu zamenite jogurtom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE