POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne mekike pravicete ih ovako i kad mrsite



POTREBNO:
- 500 ml mlake vode - 700 gr mekog brasna
- 40 gr kvasca (1 pakovanje ili kockica) 
- 1 kafena kasikica secera -
5 kasike ulja za testo - 1,5 kafena kasikica soli
- ulje za przenje
U vanglu stavite kvasac, mlaku vodu, secer, ulje
. Malo to izmesajte rukom, dodajte brasna ali ne sve, malo vise od pola od ukupne kolicine.
 So dodate tek sad, ne direkt u kvasac slabije ce narasti. 
Uzmite mikser sa onim vijugavim zicama, debljim koje su i namenjene za mesenje guscih masa kao sto je testo. 
Tako cete brze napraviti lepo glatko testo sa baloncicima.Mutite mikserom sve dok se ne dobije lepa glatkla masa, bez grudvica. 
 Pobrasnjavite malo ruke i testo. Mesite blago i povrsno, tek da se formira mekana lopta od testa. Ako se bas jako lepi za ruke, dodajte jos malo brasna i blago mesite.
Zagrejte rernu. Ukljucite na 50 C, al ne cekajte da se skroz zagreje, pa ugasite. Rerna treba da je mlaka, ni slucajno vruca jako. 
Ubacite vanglu sa testom, i prekrite krpom.

 Zatvorite rernu, ako se plasite da ste pregrejali rernu otvorite je na kip (do pola).
 Neka stoji 15 minuta da testo malo naraste, nema potrebe da se digne skroz. 
 Pobrasnjavite dobro radnu povrsinu, naraslo testo blago premesite sa malo brasna.
 Istresite na sto, malo oblikujte testo u loptu i oklagijom razvaljajte. 
Ne previse tanko, i ne pritiskajte jako oklagijom da se rupice u testu ne slepe i ne izadje vazduh. 
 sad je bitno ostaviti da odstoji oko 20-25 minuta (zavisi koliko je toplo u prostoriji).
 Mekike fino narastu, supljikavost se poveca. 
Zagrejte ulje, vrhove prstiju svaki put umocite u brasno da vam se mekike ne zalepe
. Bitno je jos da ih uzimate veoma blago, ne pritiskajuci jer ce se spljostiti i nestace pola rupica iz njih. Spustajte u vrelo ulje, gornje strana ide prvo dole.

 Kada dobro porumeni, okrenete drugu stranu da porumeni.
 Vadite na salvet da se ocede.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba-U ovom clanku imate jos posnih video  recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept