POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Oblatne bele


Potrebno nam je : pakovanje oblatni, 500 gr secera, litra mleka, strugana kora od jednog limuna, margarin, 200 mlevenih oraha.

Stavimo mleko i secer da se kuvaju. Kada mleko provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok smesa ne dobije boju i gustinu meda. Vreme kuvanja je od prilike dva do tri sata. Kada je fil gotov, skinemo serpu i dodamo jedan margarin, dobro promesamo ,umesamo limun i orase. Toplim filom ,filujemo oblatne.
 Na poslednju oblatnu stavljamo glazuru koja se priprema na sledeci nacin : 

150gr bele cokolade rastopimo sa kockicom margarina i dodamo dve kasike slatke pavlake. Prohladjenom glazurom premazemo oblatnu i pospemo orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept